dimecres, 18 de març del 2009

Àrea de Ciències Socials

Espais protegits a Catalunya:
1-. a)
A Catalunya les zones més importants protegides de l'espai natural localitzades en el mapa de Catalunya són Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Alt Pirineu, Cadí- Moixeró, zona volcànica de la Garrotxa, Aigüamolls de l'empordà, Cap de Creus, l'Albera, Illes Medas, Montseny, Delta del Llobregat, Sant Llorenç de Munt i l'Obac, Monserrat, Vall de Poblet, Serra del Monsant, Delta de l'Ebre i els ports.
1-. b)
La Generalitat a adoptat diverses mesures per a la protecció i conservació dels espais naturals.
Les sigles PEIN volen dir: Pla d'Espais d'Interés Natural. Aquestes sigles és van aprovar al 1992.

El Pla d'Espais d'Interès Natural estableix la calssificació del espais naturals en quatre tipus. Aquests quatre tipus són el Parc Nacional, Parc Natural, el Paisatge Natural i Reserva Natural.

El Parc Nacional consisteix en un territori extens on no es pot desenvolupar cap activitat d'explotació dels seus recursos naturals.
El Parc Natural consisteix en un territori d'una extensió molt variable on es permet el desenvolupament d'activitats económiques compatibles amb la conservació dels seus valors naturals.
El Paisatge Natural és un territori d'extensió mitjana o reduida que es caracteritza per la seva singularitat i per les activitats que s'hi desenvolupen, les quals s'han de limitar els usos tradicionals compatibles amb la conservació del paisatge.
La Reserva Natural és una altre territori d'extensió petita, però d'alt interès científic, on és desenvolupen tasques de caràcter científic i l'accés és restringit. Generalment, la declaració d'espai natural protegit es fa amb la finalitat de conservar els seus ecosistemes naturals.
2-. a)
Els Ianquis a casa extret del diari el punt del dia 21/10/08 per Mar Vicente diu que els nord-americans van arribar a la base de Roses als anys 60. S'hi van estar durant 7 anys.Creiem que la funció de la base era ajudar els espanyols que encara estaven marcats per els efectes de la guerrra civil Española.
b)
La població de Roses en aquell moment era basicament pesquera. La població de Roses tenía un 8.68% d'habitants nord-americans. les activitats que es practicaven eren sobretot les del sector primari.
c)
Els habitants de Roses estableix una bona relació amb els Americans tot i que no parlaven el mateix idioma.
d) La presència nord-americana va suposar una gran ajuda per al poble Espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada